Ako zhodiť vianočné prehrešky?

Ako zhodiť vianočné prehrešky?

Určite nie nárazovým cvičením. Akékoľvek zmeny v našom organizme trvajú dlho a mali by ste sa na to pripraviť.

thumb

Sviatky sú za nami, no výčitky z prejedania počujeme niekde v podvedomí ešte dlho po nich. Prvý krok, ktorý vám napadne spraviť, je poriadne sa zničiť vo fitku, zabehnúť 10 kilometrov alebo sa dobre vypotiť na hot joge.

The hot website offers Swiss movements replica watches aaa grade online at affordable prices for men and women.

Cheap and quality, 1:1 best breitling replica swiss movements are suited for men and women.

Chyba.

Prvý krok je vo vašej hlave

Začnite otázkou, či tie koláče, šaláty, oblátky a salónky stáli za to. Užívali ste si vďaka nim chvíle so svojimi blízkymi viac? Ak áno, nemáte dôvod to ľutovať. Ak nie, ľútosť vám už minulosť nevráti.

Tak či onak, výčitky vám nepomôžu. Ich správnymi náhradami sú ponaučenie, rozhodnutie a záväzok.

Keď ste sa ponaučili, že to takto nebolo v poriadku, môžete to nabudúce spraviť lepšie. Možno nie je dôležité zjesť toľko, koľko si pýtajú oči, ale toľko, aby ste si ten kúsok jedla vychutnali. Možno vám aj menšia porcia šalátu spraví krásne Vianoce. Rozhodnite sa, že budete svoje tieto slasti držať pod kontrolou a užívať si ich s mierou a napriek tomu sa stále tešiť z chvíľ, ktoré sprevádzajú. Zaviažte sa dostáť tomuto rozhodnutiu.

Nie kvôli predsavzatiam, nie kvôli číslu na váhe, ale kvôli vám. Až keď je hlava pripravená, môžete začať riešiť aj telo.

Nárazové cvičenie vám ubližuje a bolesť neznamená vždy pokrok

Je lákavé dať si po sviatkoch na tréningu poriadne do tela. Poviete si, že ste pre seba spravili maximum. Ešte možno  týždeň bez sladkostí ako bonus a budete zase fit. Bolo by naozaj úžasné, keby sa náš organizmus dal tak ľahko oklamať. Žiaľ, nedá sa.

To pichanie v boku, pálenie stehien po piatom kilometri, litre vypotenej vody ani prekrvené líčka nie sú ten typ bolesti, ktorá vás posúva k cieľu. Je to len bolesť. Spôsobili ste si ju nárazovým cvičením, na ktoré vaše telo nebolo pripravené, a tak proti nemu bojuje.

Docentka Ukropcová o tom hovorí v jednom z našich videí:

Skutočný úspech si vyžaduje čas

Pohyb je pre nás dôležitý, a to platí pre kardio aj silový tréning. Absolútne súhlasíme s tým, aby ste začali, ale prosíme vás, nezačínajte zhurta.

Jeden januárový tréning je zbytočný, ak nevedie k dlhodobému, pravidelnému cvičeniu počas celého roka. Preto je úplne zbytočné zničiť sa pri ňom tak, že sa dva dni nebudete môcť pohnúť – naozaj vďaka nemu neschudnete, ani nevymažete ten polnočný krémeš.

Navyše, takýto drsný začiatok väčšinu z nás odradí pokračovať. A v skutočnosti, pokračovanie je to, čo vám pomôže - ak za týmto jedným tréningom bude nasledovať druhý, tretí a každý ďalší, aspoň 3-krát za týždeň.

Ak sa budete dostatočne hýbať, samozrejme tiež s mierou, a budete držať svoj príjem pod kontrolou, nemusíte sa báť dopriať si nejakú dobrotu či sladený nápoj. Vaše telo bude stále v rovnováhe 😊